Itse pidän lyhyistä kynsistä. Pitkät kynnet ovat vain tiellä ja ne saa törkättyä johonkin niin, että varmasti taittuvat puoleenväliin asti. Sitten sattuu ja lujaa. Lyhyet kynnet ovat myös siistimmät. Kynsien alle ei keräänny vuosisadan möhniä, joiden sisällöstä voi vain arvailla.
Mielestäni on käsittämätöntä miten jotkut voivat pitää pitkiä kynsiä saati sitten jotain superpitkiä rakennekynsiä. Ei siinä mitään jos itse tykkää. Jotkut ovat jopa ihan kauniin näköisiäkin. Käsittämättömäksi sen tekee se kuinka paljon vaivaa pitää nähdä yksistä kynsistä.
Muutama mietityksen aihe vain tulee pitkäkyntisiä katsellessa, mutta ei vain kehtaa kysyä.
Kuinka monta litraa kynsilakkaa ja kynsilakan poistoainetta menee vuodessa? Ei nyt välttämättä litroja, mutta aivan varmasti useampi pulollinen. Vai olenko ihan hakoteillä asian kanssa. Ja lakkaako kaikki pitkäkyntiset kyntensä? Automaattisesti vain ajattelee, että lakkaa mutta onko se niin?
Onko jossain tutkittu mitä säännöllinen kynsilakan ja -poistoaineen hengittely mahtaa tehdä? Altistus on varmasti melkoinen vai tekeeköö mitään? Nykyään jo näkkileivästä saa vaarallisia aineita elimistöönsä niin luulisi sitten tuollaisestakin saavan.
Miten onnistuu esimerkiksi kasvimaan kitkeminen ja mullassa tönkiminen kesäisin? Multaa kilometri kynsien alla? Vai eikö tälläistä pitkäkyntiset harrasta lainkaan. Tässä pääsenkin siihen mitä kaikkea sieltä kynsien alta mahtaakaan löytyä. Hyvä jemma kaiken maailman pienötököille.
Entäs sitten jos yksi pitkistä kynsistä katkeaa. Mitä silloin tehdään? Annetaan yhden kynnen olla lyhyt ja muiden pitkät vaiko kaikki lyhyeksi kerta heitolla vai miten? Ja katkeaako se kynsi siististi "oikeasta" kohdasta vai voiko se katketa ihan tyvestä lähtien?
Miten on sormituntuman laita? Pitkien kynsien kanssa sormen päät eivät osu pintoihin niin kuin lyhyiden kanssa. Tulee se raivostuttava kynsillänaputtelu eteen. Tai miten saa esimerkiksi farkun napit kiinni pitkillä kynsillä?
Ennen kaikkea eikö sitä raavi itseään ja lähellä oleviian verille, kun pitkien kynsien kanssa sohlottaa menemään?
Ehkä pitäisi kasvattaa joskus ne oikein pitkät kynnet ja etsiä itse vastaukset näihin typerän  kuuloisiin kysymyksiin. Luultavasti jätän tämän extremekokeilun väliin - ainakin toistaiseksi. Kaikesta huolimatta, jos omistaa pitkät kynnet ja vieläpä pitää niistä niin mikäs siinä. En hyökkää kynsisaksien kanssa kulman takaa kimppuun.